Cali Vitamini > Katalog proizvoda > Za dijetu > Cocoa Bean Extract+ 100 caps

Cocoa Bean Extract+ 100 caps / Za dijetu

Cocoa Bean Extract+ 100 caps

Za dijetu

Cocoa Bean Extract+ 100 caps

Cena: 5.492,00 din
Cena s popustom: 4.119,00 din

Proizvođač: CaliVita International

Napomena:
Svi proizvodi su dodatno ispitani i imaju odobrenje Ministarstva zdravlja Republike Srbije.

Kakaovac + Goji bobice

Kakovac (Theobroma cacao), osim za proizvodnju svima drage čokolade, izvor je visokovrednih antioksidansa i polifenola, za koje savremena nauka tvrdi da su najbolji antioksidansi.

CaliVita Cocoa Bean Ekstrakt sadrži veliko bogatstvo antioksidansa, polifenola i minerala koje smo za Vas estrahirali iz zrna kakaovca. Čak 12-18% suve materije ekstrakta zrna kakaa čine upravo polifenoli, a glavni predstavnici su epikatehin i katehin.

Kako materije kakaa utiču na smanjenje telesne težine?
Zanimljivo je da istraživanja pokazuju kako je kakao jednako efikasan kao i neki farmaceutski lekovi za mršavljenje, poput orlistata.

Dijabetes, metabolički sindrom, pritisak, povišen LDL-kolesterol
Kakao i njegove aktivne materije imaju dejstvo i na druge metaboličke bolesti kao što je dijabetes, a preporučuje se i kod bolesti kardiovaskularnog sistema, jer doprinosi normalizaciji biohemijskih parametara krvi – šećera, triglicerida i holesterola.

Srce i krvni sudovi
Kakao sadrži magnezijum! Ovo je još jedan sastojak koji podstiče dobro zdravlje srca. Magnezijum povećava snagu srca i pomaže da ono efikasno pumpa krv, smanjuje rizik od krvnih ugrušaka, a to pak, smanjuje rizik od moždanog udara i srčanog udara. 

Kakao sadrži meterije koje povećavaju nivo serotonina u mozgu, a s više serotonina smo zadovoljniji, smireniji, bolje raspoloženi i manje gladni. Kakaova iscrpina smanjuje nadraženost i smiruje nemir, dok istodobno povećava nivo energije, pa se preporučuje svim osobama koje su potištene, razdražljive i depresivne. Polifenolne materije, posebno epikatehin značajno povećava količinu azotnog oksida (NO) u krvi što dovodi do opuštanja i širenja krvnih sudova kao i bolji protok krvi. Ovo dejstvo odražava se na bolju cirkulaciju, veći dotok krvi u mišiće, bolje iskorištenje glukoze, a odražava se i na poboljšanje seksualnih funkcija kod muškaraca kao i smanjenje krvnog pritiska. Polifenoli kakaa pomažu i procese mršavljenja, jer smanjuju razgradnju ugljenih hidrata i masnoća pa se otežava njihovo upijanje u krvotok, a povećava njihovo uklanjanje stolicom. Zabeleženo je takođe da mogu uticati na hormon sitosti, što dovodi do potrebe za manjim unosom hrane, a takođe smanjuje oslobađanje upalnih materija koje u velikoj količini proizvodi trbušna masnoća.

Goji bobice

Plod gojija vekovima se koristi u kineskoj medicini za jačanje krvi, toniziranje bubrega, jetre i pluća, šećerne bolesti, smanjene oštrine vida, za dugovečnost. Goji bobice su jedno od retkog voća koje sadrži vitamin E, kao i celi spektar karotenoida (betakaroten, zeaksantin, lutein, likopen, kriptoksantin, ksantofil), što je retkost u biljnom svetu. Goji bobice takođe pomažu u snižavanju nivoa šećera u krvi, a u drevnoj Kini su se koristile za smanjenje pretilosti, što potvrđuju i današnja istraživanja. Plodovi su dobar izvor hroma, minerala koji pomaže u kontroli šećera u krvi. Sadrži i beta-sitosterol, materiju koja se koristi za snižavanje holesterola, lečenje polne nemoći kao i kod povećanja prostate.

Jeste li znali?

  • da tehnološki procesi pečenja, mlevenja i alkalizacije koji se koriste u procesu pripreme sirovine za proizvodnju čokolade, uništavaju čak 90% flavonola i polifenola
  • da je kakao možda najbolji izvor antioksidansa do sada! Obična borovnica sadrži 32 različita antioksidansa, divlja 61, a kakao ih sadrži čak 621!

Doziranje:

  • 2x1 kapsulu dnevno ili prema savetu stručne osobe.

Pakovanje: 100 kapsula

Sastav jedne kapsule:

  • Ekstrakt kakaa (iz ploda kakaovca,Theobroma cacao 20:1, std. 10% polifenola) 450 mg
  • Ekstrakt goji bobica (Lycium barbarum 15:1, std. 20% polisaharida) 50 mg

Ostali sastojci: želatina, emulgator: mikrokristalinična celuloza, materije za sprečavanje zgrudnjavanja: silicijev dioksid i magnezijev stearat

 

Preporučujemo proizvod za:

Trebate li pomoć ili savet pri kupovini?

U slučaju da trebate savet vezan za upotrebu preparata ili imate neki drugi problem, slobodno nam se obratite putem našeg savetovališta. Besplatne savete o korištenju preparata daje lekar. Odgovoriti ćemo Vam u najkraćem mogućem roku.

Saznaj više »

Ostvarite popust 25%

=''

Da bi ostvarili posebne pogodnosti (popust 25%), potrebno je postati član i prilikom prve kupovine kupiti jedan ili više proizvoda u iznosu od min. 3.800,00 din.

Navedeni popust ostvarujete na sve proizvode u trajanju od godine dana, dobivate člansku karticu, godišnju pretplatu na časopis, mogućnost prisustvovanja edukativnim seminarima i stručnim konsultacijama. Svaki sledeći puta kada dođete na web shop automatski imate pravo na nižu cenu, umanjenu za 25%.

Ukoliko ne želite postati registrovani član možete kupovati po standardnim cenama.