Cali Vitamini > Katalog proizvoda > Vitamini > C 1000 Plus 100 tab

C 1000 Plus 100 tab / Vitamini

C 1000 Plus 100 tab

Vitamini

C 1000 Plus 100 tab

Cena: 3.292,00 din
Cena s popustom: 2.469,00 din

Proizvođač: CaliVita International

Napomena:
Svi proizvodi su dodatno ispitani i imaju odobrenje Ministarstva zdravlja Republike Srbije.

Vitamin C (askorbinska kiselina) spada u grupu vitamina topivih u vodi. U svetu poznati naučnk i dvostruki nobelovac, biohemičar Linus Pauling, lično je promovisao svakodnevno dodatno uzimanje vitamina C kao važan dio prevencije bolesti. Vrlo mali broj ljudi dobija dovoljnu količinu vitamina C isključivo putem svakodnevne ishrane. Minimalne dnevne potrebe (75 mg) dostatne su samo da bi se sprečio skorbut, ali potrebe našeg organizma za C vitaminom znatno su veće i nisu uvek jednake. Na primer, u slučaju povišene telesne temperature raste i potreba za C vitaminom. Vitamin C je, unazad desetak godina, na dobrom glasu kao jedan od najvažnijih i najčešće korištenih antioksidansa. Neutralizirajući slobodne radikale koji se stvaraju u tkivima, direktno doprinosi očuvanju celine ćelijske strukture, posebno genetskog materijala.

Najvažnija uloga vitamina C je u održanju optimalne funkcije ćelija imunosistema, pa dodatnim unosom vitamina C jačamo vlastiti imunitet. Neophodan je i u sintezi hormona nadbubrežne žlezde, pomaže aktivnost timusa, resorpciju gvožđa, i tako utiče na snižavanje nivoa holesterola u krvi. Vitamin C učestvuje i u sintezi kolagena, koštanog i hrskavičnog tkiva. U današnjem svetu, kada toksini čine neizostavan deo našeg okruženja, ističe se sposobnost vitamina C u zaštiti od kancerogenih materija i hemijskih toksina. Važnu ulogu ima i u terapiji alergija, pri čemu smanjuje sintezu histamina i umanjuje intenzitet alergijskih reakcija.

Kome se preporučuje?

• Osobama koje su podložnije zarazama.

• Za svakoga tokom zimskog perioda, za jačanje imunog sistema.

• Osobama koje se bave sportom ili obavljaju teške fizičke poslove, za veću izdržljivost.

• Osobama koje su pod intenzivnim mentalnim stresom, za normalno funkcionisanje nervnog sistema.

• Starijim osobama i onima koji se oporavljaju od bolesti.

• Za poboljšanje apsorpcije gvožđa (posebno za žene tokom plodnih godina, kao i za osobe koje pate od anemije,        nastale usled nedostatka gvožđa)

Doziranje:

1 tableta dnevno ili prema savetu stručne osobe.

Pakovanje: 100 tableta

Aktivni sastojci:

  • vitamin C (L-askorbinska kiselina) 1000 mg
  • prah ploda organskog šipka (Rosa canina) 125 mg

Trebate li pomoć ili savet pri kupovini?

U slučaju da trebate savet vezan za upotrebu preparata ili imate neki drugi problem, slobodno nam se obratite putem našeg savetovališta. Besplatne savete o korištenju preparata daje lekar. Odgovoriti ćemo Vam u najkraćem mogućem roku.

Saznaj više »

Ostvarite popust 25%

=''

Da bi ostvarili posebne pogodnosti (popust 25%), potrebno je postati član i prilikom prve kupovine kupiti jedan ili više proizvoda u iznosu od min. 3.800,00 din.

Navedeni popust ostvarujete na sve proizvode u trajanju od godine dana, dobivate člansku karticu, godišnju pretplatu na časopis, mogućnost prisustvovanja edukativnim seminarima i stručnim konsultacijama. Svaki sledeći puta kada dođete na web shop automatski imate pravo na nižu cenu, umanjenu za 25%.

Ukoliko ne želite postati registrovani član možete kupovati po standardnim cenama.