Cali Vitamini > Katalog proizvoda > Ostali dodaci > L-Lysine PLUS

L-Lysine PLUS / Ostali dodaci

L-Lysine PLUS

Ostali dodaci

L-Lysine PLUS

Cena: 2.932,00 din
Cena s popustom: 2.199,00 din

Proizvođač: CaliVita International

Napomena:
Svi proizvodi su dodatno ispitani i imaju odobrenje Ministarstva zdravlja Republike Srbije.

L-Lysine PLUS kapsule nude aminokiselinu lizin u koncentrisanom obliku, koju naše telo ne može da proizvede, ali koje može da omogući efikasnu zaštitu od određenih vrsta patogena, kao što je virus herpesa. Povrh toga, lizin igra važnu ulogu u formiranju kolagena, gradivnog elementa kože, vezivnog tkiva i zidova vena, koja se još više pojačava uz pomoć vitamina C koji se takođe nalazi u ovim kapsulama. Štaviše, može da blagotvorno doprinese formiranju i očuvanju normalne koštane strukture, procesu proizvodnje energije i pravilnom funkcionisanju mišića.

 

Lizin pridonosi stvaranju i očuvanju normalne strukture kostiju, potiče apsorpciju i iskoristivost kalcijuma, tako se stoga može kombinirati sa našim proizvodom Strong Bones koji sadrži kalcijum i magnezijum, a koji se uzima za prevenciju osteoporoze.

Lizin je nezamenjiv u sintezi L-karnitina, aminokiseline esencijalne za metabolizam masti, stvaranje energije i očuvanje određenih mišićnih funkcija. Zato ga možemo kombinovati sa Trimexom jer iz lizina telo stvara L-karnitin koji prenosi masnoće iz masnih ćelija u mitohondrije gde sagorevaju.

Lizin se također pokazao kao značajnim u slučajevima Herpesa simplex i Herpes zooster, pa ga stoga možemo suplementirati samog ili još bolje kombinovati sa Viragom. Prehrana vegana ili vegetarijanaca je siromašnija lizinom, s toga im se preporučuje nadopuna. Osobama na dijeti i onima koji rade teške fizičke poslove, kao i sportistima također se preporučuje suplementacija lizinom.

Značaj aminokiselina

U telu odrasle osobe nalazi se otprilike 9-11 kg belančevina, od čega 46% u skeletnim mišićima, 18% u koži, 4% u masnom tkivu, te 10% u krvi. Belančevine se neprekidno razgrađuju i ponovno sintetizuju. Ovaj proces određen je telesnom zalihom aminokiselina, jer su upravo aminokiseline građevni elementi belančevina. Belančevine ljudskog tela sastoje se od 20 vrsta aminokiselina, ali ne ulaze sve aminokiseline u sastav svake belančevine. Zahvaljujući velikom broju kombinacija i različitim molekulskim masama mogu nastati mnogobrojne (1012 ) vrste belančevina, sa različitim ulogama: neke učestvuju u izgradnji ćelijskih struktura (kostiju, noktiju, kose), druge izgrađuju mišiće, no postoje i transportne belančevine (npr. hemoglobin), hormoni, faktori rasta, a mogu biti važne i u imuno zaštiti (imunoglobulini). Ranije se smatralo da postoji 9 aminokiselina koje pripadaju skupini esencijalnih aminokiselina, odnosno koje se mogu dobiti isključivo iz spoljnog izvora. Međutim sada je otkriveno da telo u slučaju potrebe može samo proizvesti 7 od njih, ali u ograničenim količinama. Preostale možemo dobiti isključivo putem ishrane.

Doziranje:

1 - 2 tablete dnevno ili prema preporuci lekara.

Pakovanje:

60 tableta

Aktivni sastojci:

L-lizin  500 mg

Vitamin C  60 mg

Preporučujemo proizvod za:

Trebate li pomoć ili savet pri kupovini?

U slučaju da trebate savet vezan za upotrebu preparata ili imate neki drugi problem, slobodno nam se obratite putem našeg savetovališta. Besplatne savete o korištenju preparata daje lekar. Odgovoriti ćemo Vam u najkraćem mogućem roku.

Saznaj više »

Ostvarite popust 25%

=''

Da bi ostvarili posebne pogodnosti (popust 25%), potrebno je postati član i prilikom prve kupovine kupiti jedan ili više proizvoda u iznosu od min. 3.800,00 din.

Navedeni popust ostvarujete na sve proizvode u trajanju od godine dana, dobivate člansku karticu, godišnju pretplatu na časopis, mogućnost prisustvovanja edukativnim seminarima i stručnim konsultacijama. Svaki sledeći puta kada dođete na web shop automatski imate pravo na nižu cenu, umanjenu za 25%.

Ukoliko ne želite postati registrovani član možete kupovati po standardnim cenama.