Cali Vitamini > Katalog proizvoda > Ostali dodaci > Joint ProteX FORTE

Joint ProteX FORTE / Ostali dodaci

Joint ProteX FORTE

Ostali dodaci

Joint ProteX FORTE

Cena: 6.492,00 din
Cena s popustom: 4.869,00 din

Proizvođač: CaliVita International

Napomena:
Svi proizvodi su dodatno ispitani i imaju odobrenje Ministarstva zdravlja Republike Srbije.

 • Joint ProteX FORTE predstavlja pojačanu verziju popularnog Joint ProteX-a s povećanim sadržajem aktivnih materija za dodatnu zaštitu zglobova.

Joint ProteX FORTE je sastavljen od najboljih aktivnih materija za zdravlje zglobova. Povećana količina glukozamina i kondroitina koji deluju u sinergiji, pridonosi izgradnji i očuvanju osnovnih gradivnih elemenata hrskavice, pa ima važnu ulogu u pokretljivosti zglobova i održanju njihove celovitosti kao i regeneracije. Hijaluronska kiselina je prirodni ovlaživač pa omogućava viskoznost zglobne tečnosti i smanjuje trenje na površini hrskavice. Metil-sulfonil-metan, poznat i kao MSM, potiče očuvanje zdrave strukture hrskavice. Osim toga formula sadrži i ekstrakte tamjana, suručice i kurkume, kao i minerale cink i mangan.

 

Lokomotorni sistem sastoji se od kostiju, mišića i zglobova, koji zajedno sa prijanjajućim tkivima (ligamenti, hrskavice, tetive itd.) osiguravaju stabilnost i pokretljivost tela. Zglobovi se uglavnom sastoje od kostiju čiji su krajevi prekriveni hrskavicom, glatkim, otpornim, fleksibilnim zaštitnim tkivom. Hrskavica je grđena od kolagena, vode i tzv. Proteoglikana, a njen zadatak je smanjenje trenja među kostima kod pokretanja zgloba. Zglobove okružuje tzv. zglobna membrana čije ćelije proizvode malu količinu tečnosti , zglobne tečnosti čija je osnovni zadatak smanjenje trenja. Neki naši zglobovi su kruti (npr. matatarzalne kosti ili fiksni zglobovi metakarplne kosti dlana) dok neki od njih omogućavaju složene pokrete. Pokretljivost je određena oblikom zgloba, dok sam zglob pokreću okolni mišići. Oštećenje bilo kojeg od navedenih delova može narušiti funkcionisanje zglobova.

Neki se zglobovi, u usporedbi sa drugima, više izloženi svakodnevnom naporu. Na primer zglobovi kolena ili kuka imaju veliki značaj, ne samo zbog «24-satnog radnog vremena», već stoga što moraju nositi veliki postotak naše telesne težine. Upravo zbog toga se kod nekih profesija ili sportova (npr. težak fizički rad, dizanje tegova) i pretilosti ti zglobovi pod dodatnim opterećenjem, što može povećati mogućnost povreda. Što su više i/ili duže naši zglobovi izloženi dodatnom radu, ili što više prekomernih kila imamo, to su i veće mogućnosti povreda i trošenja. Dodatnu ozbiljnu pretnju zglobovima predstavljaju i sportske aktivnosti ako se ne izvode pravilno. Zato je uvek dobro razgibati telo pre vežbe, kao i koristiti ispravnu obuću.

Zglobovi prolaze kroz promene i sa starenjem. S vremenom se zglobna hrskavica stanjuje, menja se njen sastav (proteoglikani), i zglobovi postaju manje pokretljivi. Zglobne ploče teže klize jedna po drugoj, a ligamenti i tetive koje okružuju zglobove postaju krući. Snaga okolnih mišića opada što može smanjiti i pokretljivost zglobova. Sve su to normalni fiziološki procesi, ali sami možemo puno učiniti za zdravlje zglobova pravilnim načinom života i ishranom.

Zato, za zdravlje Vaših zglobova kod ekstremnih naprezanja odaberite ekstra zaštitu koju nudi Joint ProteX FORTE!

Aktivni sastojci:

 • Glukozamin HCL (iz školjki)  500mg
 • Kondroitin sulfat  270mg
 • MSM (Metil-sulfonil-metan) 150mg
 • Glikozaminoglikan 150mg
 • Hyaluronska kiselina (kompleks) 50mg
 • Cetil miristoleat kompleks 50mg
 • Ekstrakt Tamjana (Boswellia serrata, std.25% bosvelinske kiseline) 50mg
 • Suručica (Filipendula ulmaria) 40mg
 • Ekstrakt kurkume (std.95% kurkumina) 10mg
 • Cink (glukonat) 5mg
 • Mangan (glukonat) 1mg

Pakovanje:

90 kapsula

Doziranje:

1 - 2 kapsule dnevno posle jela ili prema preporuci lekara. 

Preporučujemo proizvod za:

Trebate li pomoć ili savet pri kupovini?

U slučaju da trebate savet vezan za upotrebu preparata ili imate neki drugi problem, slobodno nam se obratite putem našeg savetovališta. Besplatne savete o korištenju preparata daje lekar. Odgovoriti ćemo Vam u najkraćem mogućem roku.

Saznaj više »

Ostvarite popust 25%

=''

Da bi ostvarili posebne pogodnosti (popust 25%), potrebno je postati član i prilikom prve kupovine kupiti jedan ili više proizvoda u iznosu od min. 3.800,00 din.

Navedeni popust ostvarujete na sve proizvode u trajanju od godine dana, dobivate člansku karticu, godišnju pretplatu na časopis, mogućnost prisustvovanja edukativnim seminarima i stručnim konsultacijama. Svaki sledeći puta kada dođete na web shop automatski imate pravo na nižu cenu, umanjenu za 25%.

Ukoliko ne želite postati registrovani član možete kupovati po standardnim cenama.