Cali Vitamini > Katalog proizvoda > Ostali dodaci > Arginine Plus (100 tableta) Za bolje performanse

Arginine Plus (100 tableta) Za bolje performanse / Ostali dodaci

Arginine Plus (100 tableta) Za bolje performanse

Ostali dodaci

Arginine Plus (100 tableta) Za bolje performanse

Cena: 3.852,00 din
Cena s popustom: 2.889,00 din

Proizvođač: CaliVita International

Napomena:
Svi proizvodi su dodatno ispitani i imaju odobrenje Ministarstva zdravlja Republike Srbije.

Arginin je aminokiselina koja igra ulogu u funkcionisanju, razvoju i regeneraciji mišića. Povrh toga, doprinosi i održavanju zdrave cirkulacije krvi, što je od pomoći i u zdravom funkcionisanju vaskularnog sistema. Stimuliše hormone rasta i insulin, a istovremeno je i prekurzorna supstanca azota monoksida (NO), koji ima vazodilatacioni efekat.  

Arginin je posebno važan u razdobljima bolesti i hroničnih stanja kao što su hipertenzija i dijabetes tipa II, gde dolazi do povećane razgradnje L-arginina. Za što bolju funkciju nervnih ćelija, procese pamćenja i učenja potreban je stalan podražaj neurona, a čini se da azotni oksid igra važnu ulogu i u tome tako što stimulira presinaptička vlakna koja, stalno podstiču post-sinaptička vlakna. Takođe, smatra se da arginin ima ulogu i u neurogenezi – stvaranju nervnih vlakana tokom sazrevanja mozga. Uloga NO kao neuroprenosnika je značajan faktor koji usporava starenje moždanih funkcija, a zabeleženo je da se starenjem smanjuje NO i enzimi uključeni u njegov metabolizam.

Unos arginina čini se ima zaštitne učinke na beta-ćelije gušterače, a putem povećanja azotnog oksida može direktno  podstaknuti lučenje inzulina. Zbog kombinovanog zaštitnog efekta na ćelije gušterače i lučenje inzulina, arginin se smatra zaštitnikom protiv dijabetesa. Osobe s dijabetesom ujedno imaju povećan rizik od kardiovaskularnih bolesti, a smatra se da je uzrok upravo u tome što imaju manje raspoloživog arginina u svom telu. Zbog toga se nadopunjavanjem tog nedostatka unosom arginina može postići kardioprotektivni učinak kod dijabetičara.

Preporučujemo:

- Sportistima i bodibilderima zbog toga što može da podstakne cirkulaciju kiseonika i nutrijenata, rast i regeneraciju mišićne mase

- Osobama koje se bave teškim fizičkim radom

- Potpomaže sintezu proteina i sekreciju hormona rasta i insulina

- Usled vazodilatacionog efekta, doprinosi zaštiti kardiovaskularnog sistema

- U cilju podrške procesu detoksifikacije

- Može da poboljša seksualne performanse

Način primene:
1-3 tablete dnevno ili prema savetu stručne osobe.
Sastav:
500 mg L-arginin
50 mg alfa-ketoglutarna kiselina
0.6 mg mangan (bisglicinat)

Trebate li pomoć ili savet pri kupovini?

U slučaju da trebate savet vezan za upotrebu preparata ili imate neki drugi problem, slobodno nam se obratite putem našeg savetovališta. Besplatne savete o korištenju preparata daje lekar. Odgovoriti ćemo Vam u najkraćem mogućem roku.

Saznaj više »

Ostvarite popust 25%

=''

Da bi ostvarili posebne pogodnosti (popust 25%), potrebno je postati član i prilikom prve kupovine kupiti jedan ili više proizvoda u iznosu od min. 3.800,00 din.

Navedeni popust ostvarujete na sve proizvode u trajanju od godine dana, dobivate člansku karticu, godišnju pretplatu na časopis, mogućnost prisustvovanja edukativnim seminarima i stručnim konsultacijama. Svaki sledeći puta kada dođete na web shop automatski imate pravo na nižu cenu, umanjenu za 25%.

Ukoliko ne želite postati registrovani član možete kupovati po standardnim cenama.