Cali Vitamini > Katalog proizvoda > Minerali > MagneZi B6 90 tableta

MagneZi B6 90 tableta / Minerali

MagneZi B6 90 tableta

Minerali

MagneZi B6 90 tableta

Cena: 2.665,30 din
Cena s popustom: 1.999,00 din

Proizvođač: CaliVita International

Napomena:
Svi proizvodi su dodatno ispitani i imaju odobrenje Ministarstva zdravlja Republike Srbije.

 • omogućava normalno prenošenje impulsa među nervnim vlaknima
 • najvažniji mineral u održavanju funkcije mišića (i srčanog mišića)
 • potreban je za izgradnju kostiju i zubi
 • pomaže obnavljanju ugljenih hidrata, belančevina i masti
 • osvežava srčani mišić, sprečava smetnje srčanoga ritma, preventivno deluje protiv srčanoga infarkta
 • pomaže u održavanju ravnoteže vode u telu i pomaže u normalizaciji pritiska
 • sprečava stvaranje kamenaca u bubrezima
 • smanjuje toksičnost raznovrsnih materija u jetri i pospešuje regeneraciju jetre
 • utiče na zdravu funkciju gušterače i izlučivanje njenih sokova (dijabetes)
 • prirodni je regulator probave i stoga je koristan pri zatvoru
 • utiče na plodnost muškaraca i jedan je od važnijih elementa u spermatozoidima
 • ima antioksidativno delovanje
 • smanjuje hiperaktivnost dece
 • nužan u prevenciji umora sportista
 • koristan je kod migrenskih glavobolja (odlična kombinacija uz koenzim Q10)
 • obavezan je u lečenju osteoporoze (uz kalcijum obavezno se treba dodati i magnezijum)
 • pomaže kod glaukoma

Magnezijum u kombinaciji s vitaminim B6 i cinkom novi je preparat CaliVite International, formula koja sadržava idealnu kombinaciju sastojaka u obliku koje će telo lako i potpuno iskoristiti.

Zašto baš magnezijum sa B6 i cinkom?

Telu su magnezijum, kao i drugi minerali, potrebni svakoga dana. Stručnjaci u istraživanjima zaključuju da danas od nedostatka magnezijuma trpe i zdravi ljudi. Analize u Nemačkoj su pokazale da 40 posto stanovništva iznad 18 godina pati od nedostatka magnezijuma, kao i 85 posto bolesnika koji su preboleli srčani udar. Vitamin B6 vrlo je važan u delovanju nervnog sistema , stvranju krvnih ćelija, imunitetu kao i metabolizmu belančevina, ugljenih hidrata i masti. U formulama se vitamin B6 kombinira uz magnezijum jer omogućuje bolji ulazak magnezijuma u ćelije. Cink je jedan od najvažnijih minerala u telu, poznat po svojoj nezamenljivoj ulozi u imunološkoj zaštiti, sastavni je deo inzulina i gotovo 300 različitih enzimskih sistema našeg tela.

Magnezijum iz hrane nedovoljno iskorišten

Dnevne su potrebe za magnezijumom 300 do 500 mg. Stručnjaci su izračunali da dnevno putem ishrane dobijemo oko 300 mg magnezijuma, ali naše telo apsorbira tek jednu trećinu. Matematika je jasna-dnevno ostajemo u minusu, tako je magnezijum potrebno dodatno uzimati.

Magnezijum uskladišten u telu svakodnevno potkradamo

Telesne rezerve odraslog čoveka iznose 21 do 28 g magnezijuma, od čega je najviše uskladišteno u kostima. Ali mi dodatno potkradamo ove zalihe, umesto da ih nadopunjavamo, upravo načinom ishrane. Svaki puta kada jedemo testeninu, peciva, kolače, njoke i kruh od belog brašna, a to je nažalost uobičajeno, zapravo potkradamo zalihe magnezijuma u telu. Ovu hranu zato nazivamo anti-hrana!

Magnezijum se gubi termičkom obradom hrane

Kada i pojedemo obrok zelenog lisnatog povrća, obično je temeljno prokuvan (kuvanjem se izgubi 40-70% magnezijuma, zamrzavanjem do 40 %, a rafiniranjem do 99 % magnezijuma!). Zbog straha od debljanja namerno se izbegavaju namirnice poput badema, prženog kikirikija, pasulja, kakaa, lešnika, oraha. Jednostavno - naša prehrana sadrži manje magnezijuma nego pre. A naše potrebe, zbog stresnog načina života su veće.

Kada nam trebaju nadopune magnezijuma?

Kod mršavljenja i jednolične prehrane (premasna hrana; puno šećera i namirnica od beloga brašna; pretežno kuvana i pečena hrana; previše mleka, sira i hrane bogate kalcijumom), kod alkoholizma, pušenja, kod česte uporabe sredstava protiv zatvora (laksativi), kod upalnih bolesti creva (Crohnova bolest i ulcerozni kolitis), kod dijabetesa i bolesti štitnjače, kod povišenog krvnog pritiska, grčeva u mišićima, pri čestoj upotrebi diuretika i nekih antibiotika, bavljenje ekstremnim sportovima, u trudnoći, dojenju kao i uopšteno svima koji su izloženi hroničnom stresu.

Doziranje:

RDA za žene je 280 - 300 mg, a za muškarce 350 - 400 mg.

Bubrežni bolesnici ne smeju uzimati magnezijum bez konsultacija s lekarom.

Pakovanje:

90 tableta

Aktivni sastojci:

 • Magnezijum 100 mg
 • Vitamini B6 5 mg
 • Cink 5 mg

 

Preporučujemo proizvod za:

Trebate li pomoć ili savet pri kupovini?

U slučaju da trebate savet vezan za upotrebu preparata ili imate neki drugi problem, slobodno nam se obratite putem našeg savetovališta. Besplatne savete o korištenju preparata daje lekar. Odgovoriti ćemo Vam u najkraćem mogućem roku.

Saznaj više »

Ostvarite popust 25%

=''

Da bi ostvarili posebne pogodnosti (popust 25%), potrebno je postati član i prilikom prve kupovine kupiti jedan ili više proizvoda u iznosu od min. 3.800,00 din.

Navedeni popust ostvarujete na sve proizvode u trajanju od godine dana, dobivate člansku karticu, godišnju pretplatu na časopis, mogućnost prisustvovanja edukativnim seminarima i stručnim konsultacijama. Svaki sledeći puta kada dođete na web shop automatski imate pravo na nižu cenu, umanjenu za 25%.

Ukoliko ne želite postati registrovani član možete kupovati po standardnim cenama.