Cali Vitamini > Katalog proizvoda > Lekovito bilje > Omega 3 concentrate

Omega 3 concentrate / Lekovito bilje

Omega 3 concentrate

Lekovito bilje

Omega 3 concentrate

Cena: 2.892,00 din
Cena s popustom: 2.169,00 din

Proizvođač: CaliVita International

Napomena:
Svi proizvodi su dodatno ispitani i imaju odobrenje Ministarstva zdravlja Republike Srbije.

Proizvod Omega 3 sadrži masne kiseline dobijene iz kvalitetnog ribljeg ulja. Omega-3 masne kiseline spadaju u esencijalne nutrijente jer se, iako neophodne za ljudsko zdravlje, ne sintetiziraju u organizmu, već ih se mora unositi putem hrane. Unos omega-3 masnih kiselina putem današnje ishrane iznosi samo 2-10% potrebne količine.
Nezasićene masne kiseline posebno su osetljive na štetno delovanje slobodnih radikala i u tom procesu mogu i same postati štetne (lipidna peroksidacija).Zbog toga se osobama koje u većim količinama uzimaju nezasićene masne kiseline preporučuje i dodatni unos antioksidansa (ZenThonic, Mega protect, Vital).

ZDRAVLJE KRVOSUDNOG SISTEMA

Kardiovaskularne bolesti - svjetski problem broj 1
Poznata tvrdnja da smo stari onoliko koliko su stare naši krvni sudovi zapravo nas upozorava na izuzetnu važnost očuvanja elastičnih i prohodnih krvnih sudova. Cerebrovaskularne bolesti na nivou sveta predstavljaju prioritetni zdravstveni problem. Svetska zdravstvena organizacija upozorava - godišnje u svetu od kardiovaskularnih bolesti umire preko 16,5 milijuna, a u Evropi više od 5 milijuna ljudi. Svi pokazatelji ukazuju da i dalje treba intenzivno raditi na programima promovisanja zdravlja i prevencije. Preparat koji sadrži omega-3 masne kiseline (EPADHA) koje se dobijaju iz dragocenog ribljeg ulja putem molekularne destilacije. Aktivni sastojci ovog preparata doprinose održavanju normalnih nivoa masti u krvi i normalnog krvnog pritiska, ublažavaju upale, potpomažu normalno funkcionisanje nervnog sistema i mozga, potpomažu bolji vid. Dobra je vest da je svaka, od nekoliko faza ateroskleroze, reverzibilna, ukoliko se otkloni njezin uzrok (Ross 1999, Libby i sur. 2002). Ako znamo da je ključni faktor u aktiviranju procesa ateroskleroze oksidacija LDL kolesterola, tada u prevenciji kardiovaskularnih bolesti posebno mesto zauzimaju antioksidansi i omega 3 masne kiseline.

Značaj Omega 3

Omega-3 masne kiseline polazišna su materija za sintezu prostaglandina, materije koje snižavaju visoki krvni pritisak, povećan nivo holesterola i triglicerida, sprečavaju slepljivanje krvnih pločica i stvaranje ugrušaka. Time smanjuju rizik od začepljenja krvnih sudovai razvoja ateroskleroze koji se smatra najodgovornijim za pojavu srčanog infarkta. Poznata je činjenica da eskimsko stanovništvo jedva poznaje ove bolesti kao i da je njihova ishrana izuzetno bogata ribom i plodovima mora. Kod Eskima omega-3 masne kiseline čine čak 13,1% ukupnog sadržaja masti u hrani, čak 10 puta više nego kod stanovništva Srednje Europe, što sa sobom nosi i 400 puta manju učestanost srčanog infarkta. Za optimalnu funkciju nervnog sistema takođe je potrebna velika količina nezasićenih masnih kiselina, pa njihova primena može dovesti do poboljšanja i u slučaju oboljenja nervnog sistema (multipla skleroza, poremećaji pažnje i koncentracije kod dece, depresija). Esencijalne masne kiseline, odnosno prostaglandini kao antiupalne materije, efikasno se primenjuju u tretmanu mnogih hroničnih upala. Tako se kod reumatskih bolesti, nakon višemesečnog uzimanja, značajno smanjuje jutarnja ukočenost i bolovi u zglobovima. Mnogim obolelima od psorijaze, omega-3 je delotvorno sredstvo kojim se postižu značajni pomaci u otklanjanju simptoma bolesti, a pored toga, nezasićene masne kiseline štite kožu i čine je lepšom. Kod osoba koje redovno uzimaju omega-3 obrambena sposobnost organizma prema infekcijama je veća, jer ove masne kiseline mobiliziraju imunitet. Novija istraživanja takođe ukazuju da se značajno smanjuje hiperaktivnost i nasilje u školama, dok se istovremeno povećava sposobnost učenja, ukoliko se učenička ishrana obogaćuje omega 3 masnim kiselinama. Nadopunjavanje ishrane omega 3 masnim kiselinama smatra se i značajnim delom prevencije malignih bolesti. Šta više, novija istraživanja najavljuju veliku ulogu EPA i DHA masnih kiselina u dopunskoj terapiji malignih oboljenja.

Kome preporučujemo?

• Osobama koje se bore sa kardiovaskularnim tegobama i problemima sa krvnim pritiskom, kao i onima koji cene održavanje zdravog i normalnog funkcionisanja ovih organa,

• trudnicama i deci mlađeg uzrasta, u cilju pos - pešivanja normalnog razvoja,

• osobama koje žele da pomognu svom telu u borbi protiv zapaljenskih bolesti (npr. upale zglobova),

• osobama koje su na dijeti sa niskim sadržajem masti i dijeti za mršavljenje,

• svima koji žele da očuvaju zdravlje svojih očiju i svog nervnog sistema.

Doziranje:

1-3 kapsule dnevno, ili prema preporuci lekara.
Pakovanje: 100 želatinskih kapsula

Sastojci

  • koncentrat ribljeg ulja 600mg, od toga:
  • EPA (eikosapentaenoična kiselina) 180mg
  • DHA (dokosaheksaenoična kiselina) 120mg

Preporučujemo proizvod za:

Trebate li pomoć ili savet pri kupovini?

U slučaju da trebate savet vezan za upotrebu preparata ili imate neki drugi problem, slobodno nam se obratite putem našeg savetovališta. Besplatne savete o korištenju preparata daje lekar. Odgovoriti ćemo Vam u najkraćem mogućem roku.

Saznaj više »

Ostvarite popust 25%

=''

Da bi ostvarili posebne pogodnosti (popust 25%), potrebno je postati član i prilikom prve kupovine kupiti jedan ili više proizvoda u iznosu od min. 3.800,00 din.

Navedeni popust ostvarujete na sve proizvode u trajanju od godine dana, dobivate člansku karticu, godišnju pretplatu na časopis, mogućnost prisustvovanja edukativnim seminarima i stručnim konsultacijama. Svaki sledeći puta kada dođete na web shop automatski imate pravo na nižu cenu, umanjenu za 25%.

Ukoliko ne želite postati registrovani član možete kupovati po standardnim cenama.