Cali Vitamini > Katalog proizvoda > Lekovito bilje > Curcuma Pro - Kurkumin 60 tab

Curcuma Pro - Kurkumin 60 tab / Lekovito bilje

Curcuma Pro - Kurkumin 60 tab

Lekovito bilje

Curcuma Pro - Kurkumin 60 tab

Cena: 3.732,00 din
Cena s popustom: 2.799,00 din

Proizvođač: CaliVita International

Napomena:
Svi proizvodi su dodatno ispitani i imaju odobrenje Ministarstva zdravlja Republike Srbije.

Kurkuma se na prostorima Indonezije i Indije uzgaja i koristi u kulinarstvu i medicini zbog svojih lekovitih svojstava već više od 5000 godina. Kurkuma sadrži materije s lekovitim delovanjem koje se nazivaju kurkuminoidi od kojih je najznačajniji kurkumin koji deluje protivupalno i antioksidativno. Zahvaljujući unosu kurkuminoida možemo postići jačanje imunološkog sistema, održavanje i poboljšavanje zdravlja probavnog trakta, smanjenje upalnih procesa u telu - od kardiovaskularnog sistema do zglobova, bolju kontrolu nivoa holesterola, poboljšanje funkcije jetara, itd.

Sadržaj kurkumina u kurkumi je samo 3%, pa je potrebno pojesti jako puno praha kurkume da bi se u organizam unela terapijska količina kurkumina. Zato postoje ekstrakti – kao što sama reč kaže, iz sirovine (kurkume) se ekstraktuju (izvlače ili ekstrahiraju) aktivni sastojci kako bi se postigla terapijski značajna količina u obliku nadopuna ishrani. Na taj se način se u samo jednoj kapsuli Curcuma Pro dobiva ona količina aktivnih supstanci koju bismo, inače dobili u 7200 mg praha kurkume. Drugi razlog zašto je korisnije koristiti Curcuma Pro je zbog problema sposobnost tela da upije tj. apsorbira kurkumin. Naime, korištenje praha kurkume, iako zdravo i preporučljivo, nikako ne može osigurati onu razinu iskoristivosti kurkuminoida s obzirom da se radi o velikim molekulama koje naša creva teško upijaju. Zbog toga Calivitin Curcuma Pro sadrži i zaštićeni oblik kurkumina - MicroActive® formulu gde je aktivna materija prisutna u mikro-česticama osiguravajući još bolje upijanje i iskorištenje. Proizvod dodatno sadrži i BioPerine® - ekstrakt papra, koja služi za maksimalno upijanje kurkumina. Curcuma Pro je visoko kvalitetna i iskoristiva formula čije aktivne supstance mogu postići maksimalan terapijski učinak za telo.

Doziranje:

Popiti 1 tabletu dnevno posle obroka ili prema savetu stručne osobe.

Aktivni sastojci u 1 tableti:

  • 200 mg ekstrakt korena kurkume (Curcuma longa, std. 95% kurkuminoida)
  • 200 mg ekstrakt korena kurkume (Curcuma longa, 4:1)
  • 25 mg Mikroaktivni® kurkumin (Curcuma longa, 1:4, std. na 25% kurkuminoida)
  • 5 mg BioPerin®, ekstrakt ploda crnog papra (Piper nigrum, 50:1)
  • 1.5 mg masne kiseline srednjeg lanca

UPOZORENJE!

Osobe koje uzimaju lekove trebaju se pre uzimanja posavetovati s lekarom.
Ne preporučuje se kod poremećaja probavnog sistema, bolesti štitnjače, trudnicama i dojiljama.

Trebate li pomoć ili savet pri kupovini?

U slučaju da trebate savet vezan za upotrebu preparata ili imate neki drugi problem, slobodno nam se obratite putem našeg savetovališta. Besplatne savete o korištenju preparata daje lekar. Odgovoriti ćemo Vam u najkraćem mogućem roku.

Saznaj više »

Ostvarite popust 25%

=''

Da bi ostvarili posebne pogodnosti (popust 25%), potrebno je postati član i prilikom prve kupovine kupiti jedan ili više proizvoda u iznosu od min. 3.800,00 din.

Navedeni popust ostvarujete na sve proizvode u trajanju od godine dana, dobivate člansku karticu, godišnju pretplatu na časopis, mogućnost prisustvovanja edukativnim seminarima i stručnim konsultacijama. Svaki sledeći puta kada dođete na web shop automatski imate pravo na nižu cenu, umanjenu za 25%.

Ukoliko ne želite postati registrovani član možete kupovati po standardnim cenama.